Jungiaans coachen - Analytische therapie
 

HET ONBEWUSTE: EEN BRON VAN ANTWOORDEN OP LEVENSVRAGEN


Analytische Therapie / Dieptepsychologie

Ons bewustzijn is als een ijsberg: alleen het topje is bewust. Alles onder het wateroppervlak is onbewust. Waarbij de bodem behoort tot het collectief onbewuste: dat wat afkomstig is van onze voorouders en het evolutieproces. Jung onderzocht het onbewuste alsof het een orgaan is door het actief naar boven halen van deze onbewuste gedachten.


Hoe gaat dat in zijn werk?

Door middel van:

- Gesprekken

- Actieve imaginatie

- Droomanalyse

- Tekenen

- Sprookjes

wordt onderzocht welke verdrongen ervaringen je belemmeren. Verder wordt het waarom en het waartoe van deze belemmeringen en klachten bekeken en behandeld.


Het ‘waarom’ en het ‘waartoe’

Waarom overkomt mij dat toch steeds? Waartoe dient deze narigheid? Waarom ik? Het waarom gaat altijd over de ‘zin’ van een ervaring. Het waartoe gaat over je levensthema. Dit zijn de speerpunten van de Jungiaans analytische therapie.

 

Permanente verbetering

Analytische Therapie / Dieptepsychologie is geen ‘quick fix’. Het is geen trucje om snel van je probleem af te komen zodat je er geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Integendeel, het is een permanente oplossing en verbetering. Het creëert inzicht in je onverwerkte verleden en daarmee uitzicht op een betere toekomst.

 

Voor wie?

Analytische Therapie / Dieptepsychologie biedt uitkomst bij:

- psycho-somatische klachten

- angst- en paniekaanvallen

- stemmingswisselingen en somberheid

- depressie

- burnout

- eetstoornissen (bij zowel over- als ondergewicht)

 

Hoe lang?

De therapie wordt afgestemd op je behoefte. Er is geen vaste tijdsduur voor. De duur van de therapie wordt dan ook in overleg bepaald en varieert van een paar gesprekken tot enkele maanden. We beginnen meestal met één sessie per week. Later kan de frequentie naar behoefte worden aangepast.