Home
Corien Luijt Analytische Therapie
 
Foto Corien Studio Enjoy 1.jpg

Over mij

Tijdens mijn bezoeken aan Oibibio (een spiritueel centrum in Amsterdam) kwam ik in contact met het gedachtegoed van Jung. Naarmate ik er meer over te weten kwam groeide mijn interesse en besloot ik om de 4-jarige opleiding tot Jungiaans Filosofisch Therapeut en aansluitend, een jaar extra, tot Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen te gaan volgen. In 2003 studeerde ik af. Kijk voor meer informatie op https://www.jungiaansinstituut.nl.

In 2012 heb ik mijn Master (Msc) in de dieptepsychologie behaald aan de Interuniversity College for Health & Development Graz.

Jarenlang heb ik meerdere ondernemingen gehad waarbij mijn interesse voor coaching vooral groeide tijdens het begeleiden van mijn personeel.

Ik heb in mijn leven heel wat af gereisd en veel mooie plekken van de wereld mogen zien zoals Afrika, Azië, Zuid-Amerika, de Noordpool en de Zuidpool. Naast reizen ben ik een echte liefhebber van kunst, cultuur en theater. Andere hobby’s zijn koken en beeldhouwen.

Als geregistreerd therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Als lid van deze beide verenigingen voldoe ik aan de kwaliteitseisen en ben ik gebonden aan een ethische code met klachtregeling.
Daarnaast wordt door deze verenigingen de kwaliteit bewaakt door verplichte bij- en nascholingsactiviteiten via een punten-beoordelingssysteem, een tuchtrechtcollege en een commissie van beroep om eventuele klachten zowel procedureel als juridisch professioneel af te handelen.

Lidmaatschap
- Vereniging Integraal Therapeuten (VIT) per 1 mei 2022
- voorheen lid van JVATN, Jungiaanse Vereniging Analytisch Therapeuten Nederland, opgeheven per 1 mei 2022
- RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
- SCAG, de gespecialiseerde geschilleninstantie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg

 

 
Logo s VIT RBCZ en SCAG voor website.jpg